23 Ekim 2012 Salı

SEBZE KUBBESİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 450 gr karnıbahar, 250 gr brokkoli, 40 gr kırık ceviz içi, 30 gr kırık badem, 1 kaşık tereyağı, maydanoz, zeytinyağı, tuz /Sos; Tereyağ, 1 kaşık un, 200 gr tavuk suyu, 70 gr krema, istenirse köri

Sebzeleri çiçek çiçek ayırıp kaynamış tuzlu suda hafif diri haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. 16 cm çapın da çukur bir kalıbı yağlayıp,yağladığınız yağlı kağıt ile kaplayın. Sebze çiçeklerini kalıbın içersini kaplayacak şekilde sırayla dizin. Yağları tavada ısıtıp ceviz ve bademleri hafif kavurun. Tavaya kalan sebze ve maydano zu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Bu karışımı kalıbın içersine ilave edip bastırın. 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Sosu için tavuk suyunu ısıtın.  Kaserolada tereyağını eritip unu ekleyerek meyane haline getirin. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırarak beşamel sos gibi pişirin. Sosun içine krema ve tuz ilavesiyle 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kalıbı ters çevirip sebze kubbesini servis tabağına alın ve sosla kaplayıp beşamel nüfuz edene tek tekrar fırınlayın ve servis edin. 
Eğer kuruyemişli tatlara kendinizi açık hissetmiyorsanız iç dolgusunu mesela soğan, kırmızıbiber,bezelye ve havuç kavurmasıyla hazırlayabilirsiniz. Çok renkli bir kubbeniz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder