19 Ekim 2012 Cuma

MANTARLI FIRIN PATATES/ sebze yemekleri

Malzemeler; 1 kg patates, 400 gr mantar, zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı, 2 dilim bayat ekmek içi, yarımşar de met dereotu ve maydanoz, 100 gr peynir, karabiber, tuz

Fırın patatesi severim, hele mantara bayılırım. O yüzden et yemeklerinin yanında servis edilebilecek ama çok kuru da olmayacak bir yemek oluşturmaya çalıştım, inşallah beğenilir.

Patatesleri soyup ince, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Temizlenmiş, ince doğradığınız mantarları tuz ve biber ilavesiyle zeytinyağında soteleyin. Yağladığınız fırın kabına patates dilimlerini ucundan üst üste gelecek şekilde dizin ve baharatlarını serpin. Üstüne kavrulmuş mantarı yayın. Bir parmak su (varsa sebze suyu ter cih edin) ve tereyağ ilavesi ile 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kıyılmış otlar, ezilmiş peynir ve ufalanmış ekmek içinden hazırladığınız harcı yemeğin üzerine yayarak ızgarada 5 dakika gratine edin. Servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder