15 Ekim 2015 Perşembe

DUBLE PATLICAN SANDVİÇ/ sebze yemekleri

Bu sandviçi paneledikten sonra bitkisel yağda da kızartabilirsiniz. Ama hem hafiflik, hem de temizlik açısından ben böyle tercih ettim.

Malzemeler; 4 adet bostan patlıcanı, 1/2 adet limon suyu, zeytinyağı, 4-5 adet taze soğan, 100 gr kaşar peyni ri, 1/2 demet maydanoz, 1/4 demet fesleğen, tuz, karabiber, 2 kaşık galeta unu, 2 adet yumurta, 1 kase gale ta unu+kuru kekik

2 adet bostan patlıcanını birkaç yerinden delerek fırında közleyin. Soyup robota aldıktan sonra limon suyu ve az yağ ile çekip krema kıvamına getirin. Doğradığınız kaşar, taze soğan, galeta unu, maydanoz ve fesleğen ile tekrardan çekin. Kremayı baharatlandırın. Yumurtaları bir tutam tuz ile çırpıp kekikli galeta unu ile bir istas yon hazırlayın. Diğer iki patlıcanı 2 cm kalınlığında dilimleyip tuzlayın. Alta bir dilim patlıcan koyup üstüne pat lıcan kremasını sürün. Sandviçi  diğer bir dilimle kapattıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, sonra kekikli ga leta ununa bulayarak yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin. Sandviçlerin üzerine zeytinyağı gezdirip 180 de receli fırında 30-40 dakika kızarana dek pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder