30 Ekim 2015 Cuma

KABAK BÖREĞİ/ sebze yemekleri

Bu börek kabak graten ile fırında kabak mücveri arasında bir sunum ve lezzete sahip. Kabak dışında patates, havuç, patlıcan gibi değişik sebzelerle de hazırlanabilecek bir tarif.

Malzemeler; 400 gr lor peyniri, 6 adet kabak, 100 gr bergama tulumu, 500 ml süt, 1/2 bardak irmik, 1/2 bar dak un, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 adet yumurta, 1 demet dereotu, tuz, karabiber

Kabakları yarım santim kalınlığında dilimleyip bolca tuzladıktan sonra süzgece alıp bir gece boyu suyunu süz dürün. Ardından kağıt havluyla fazla suyunu alıp fırın kabına üst üste dizin. Sütü lor peyniri ile çırpın. Bir kapta yumurtaları kabarana kadar çırpın. Tuz, un, irmik, zeytinyağı,kıyılmış dereotu ve lor karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı kabakların üzerine aktarın. Üstüne bergama tulumunu rendeleyin. 180 derecede ısıtılmış fı rında üzeri kızarana dek yaklaşık 50 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder