15 Ekim 2015 Perşembe

SÜRMELİK PESTO/ kahvaltılık

"Pesto" kelime anlamı olarak ezme'dir. Klasik pesto fesleğen bazlı olup havanda dövülerek hazırlanır. Tabii ki günümüzde herşeyden ( maydanoz, roka, ıspanak veya dereotu) pesto hazırlayabilirsiniz. Ben fesleğenkolik ol duğum için fesleğen ve kuru kekik kullanıp pestoyu labne ile dip sos haline getirdim. Sadece kahvaltıda değil, içkinin yanında meze olarak da tüketilebilecek bir ürün elde ettim.

Malzemeler; 1 demet arzu ettiğiniz yeşillik, ( örnekte 1 demet reyhan ve 1 kaşık kuru kekik mevcut) 1'er avuç ceviz ve yaprak badem, 1 diş sarımsak, 100 gr bergama tulumu, 1 paket labne, zeytinyağı, tuz, karabiber, isteğe göre pul biber

Tüm malzemeyi robottan geçirip sürmelik kıvamına gelene dek zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Ekmek, galeta veya cips ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder