Google+ Followers

22 Eylül 2015 Salı

TAVADA YASSI TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 1 adet küçük boy tavuk, 3-4 diş sarımsak, 4-5 kaşık zeytinyağı, ada çayı, biberiye, tuz, karabi ber, pul biber, 3-4 kaşık worcester sosu, tereyağı


Tavuğu kalçasının üzerine oturtarak göğüs kemiğinin sağ ve solundan boylamasına kesip kemiği çıkartın. Tavu ğu kitap gibi açın ve iyice üstüne bastırarak yassılaştırın. Kıydığınız sarımsak ve baharatları tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı ve worcester sos ile harmanlayın. Karışımı güzelce tavuğun her iki tarafına sürün. Bir tavada 2 kaşık tereyağını ısıtıp derili tarafı alta gelecek şekilde tavuğu yerleştirin. Tavaya iyice yapışabilmesi için üzeri ne tepsi ve ağırlık koyup yarım saat pişirin. Diğer yüzünü çevirip tekrar ağırlık koyarak 30 dakika daha pişi rin. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder