22 Eylül 2015 Salı

LECCE ÇÖREĞİ/ hamurişleri

İtalya'nın güneyinden, tabiri caizse çizmenin topuğundan Salento mutfağına ait minik bir börek söz konusu Lecce çöreği.. Beşamel sosun çöreğe verdiği yumuşaklık damağınızı şaşırtacak.

Malzemeler; Milföy hamuru, 1 bardak süt, 2 adet iri domates, 125 gr mozarella (ya da beyaz peynir), 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık un, tuz, karabiber, bir tutam fesleğen, 1 adet çırpılmış yumurta


Tereyağını bir tavada eritip unu ekleyerek kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak 8-10 dakika içinde beşamel sos kıvamına getirin. Beşameli tuz ve biberle çeşnilendirin. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdekle rini çıkarttıktan sonra fazla suyunu süzün. Domatesleri küp küp doğrayın. İkili milföy yapraklarından 3'er adet daireleri kesip hazırlayın. Dairelerin yarısını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin. Üzerlerine sırasıyla biraz beşamel, domates küpleri ve mozarella küplerini yerleştirin. Kıyılmış fesleğenle süsleyip hamurların ke narlarına çırpılmış yumurta sürün. Üzerlerini kalan dairelerle kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın. Çörekle rin üzerlerine kalan yumurtayı sürüp önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder