15 Eylül 2015 Salı

KOLAY AYÇÖREĞİ/ tatlılar

Tamamen işkembe-i kübra'dan atılmış bir tariftir kendisi. Amaan, tasarım da biraz öyledir. Ayçöreğini çok sevmeme rağmen denemeye bir türlü fırsat bulamayınca böyle bir yorumda bulundum.

Malzemeler; 1/2 ölçü pastaban kakaolu kek, ( tabii isterseniz kendiniz yapabilir, ya da kalmışından kullanabilirsiniz) 1 kaşık kakao, 40 gr kıyılmış bitter çikolata, 1 kaşık şeker, 1'er avuç kuru üzüm ve kırık ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, su, 3 adet çiftli milföy hamuru, pudra şekeri ve 1 adet yumurta sarısı


Kakaolu kek dilimlerini ufalayıp kakao, şeker, çikolata, kuru üzüm, ceviz ve tarçın ile harmanlayın. Yavaşça su ilave ederek (yaklaşık 1/4 bardak) homojen bir bulamaç haline getirin. Her çift milföy yaprağını üçe böldükten sonra elde ettiğiniz 9 dörtgenin uzun köşegen tarafına iç harçtan doldurup verevine sararak ay çöreği biçimini verin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika nar gibi kızarana dek pişirin. Pudra şekeri serperek servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder