15 Eylül 2015 Salı

PATLICAN PAÇASI/ sebze yemekleri

Tüm "paça" titrli tarifler sirke ve sarımsak içerir. Kullandığım bu Ege klasiği tarifte ekşiliği limon ve portakal suyunun sağlaması fikrine bayıldım. Ve hakikaten narenciye kokusu ile tazeliği patlıcanın lezzetini bir üst boyuta taşıdı.

Malzemeler; 4 adet orta boy bostan patlıcanı, 1 adet limon suyu, 2 adet kuru soğan, 2-3 kaşık un, 2 kaşık toz şeker, muskat, 6 diş sarımsak, 1 adet portakal suyu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber

Bir kaseye bol su koyup un, limon suyu ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. Patlıcanları alacalı soyup ince ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Suyun içine atarak kararmamasını sağlayın. Soğanları piyazlık doğrayarak zey tinyağında biraz kavurun. Şeker, karabiber ve tuzu ekleyip iyice pembeleşinceye dek kavurun. Patlıcanları su dan kevgirle alıp soğanların üzerine yerleştirin. Üzerine az unlu ve limonlu su, muskat rendesi, portakal suyu ve çentilmiş sarımsakları  ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder