5 Eylül 2015 Cumartesi

TAZE FASULYE MÜCVERİ/ sebze yemekleri

Hayırlısı ile bu yaz "mücver"den devam ediyorum. Mücver, Osmanlı mutfağında en meşhur yemeklerden biri dir. Çok farklı mücver çeşitleri olmasına rağmen Osmanlı'da en çok yapılan mücver; taze fasulye mücveri imiş Günümüzde mutfaklarımızın klasiği kabak mücveri ise çöküş döneminden sonra ortaya çıkmış.

Malzemeler; 500 gr taze fasulye, 3-4 sap taze soğan, 1 adet kuru soğan, 100 gr taze peynir, yarımşar demet maydanoz ve dereotu, 2 adet yumurta, 3-4 kaşık un, 2 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber, çörek otu ve susam

Taze fasulyeleri boylamasına ince, enlemesine ikiye doğrayıp haşladıktan sonra suyunu süzerek soğutun. May danoz, dereotu ve soğanları çok ince doğrayıp fasulyelere ekleyin. Yumurta, un, küp kesilmiş peynir, baharat ve yağını ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine kaşıkla porsiyonlar halinde yerleştirin. Üzerlerine çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Sunum çok şık oluyorsa da börek gibi döşeyebilir, ya da yağ katmadan hazırlayacağınız karışımı bitki sel yağda kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder