11 Eylül 2015 Cuma

PATATES KEKİ/ sebze yemekleri

Bu tür tariflerde nişastayı nişasta ile bağlamak yemeğe tıkız bir doku verdiği için un ve patates miktarını olabil diğince azaltıp sebzeleri ve bağlayıcı olarak yumurtayı arttırdım.

Malzemeler; 3 adet patates, 1 adet kırmızı biber, 2-3 adet yeşil biber, 1/3 demet maydanoz ve dereotu, 1 adet kuru soğan, 2-3 dal taze soğan, 1 bardak un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak yoğurt, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz, karabiber, pul biber, isteğe göre peynir ilavesi

Patatesleri çok küçük küpler halinde kesip hazırlayın. İnce kıyılmış soğanları, otları ve biberleri ilave edin. Pey nirli tercih ediyorsanız ezip veya rendeleyip ekleyin. Un, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ ve baharatla rını ilave edip iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına karışımı döşeyip üzerini düzleyin. 180 derece fırında ü zeri nar gibi kızarana dek pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder