5 Eylül 2015 Cumartesi

SÜZME YOĞURT TOPLARI/ mezeler

Bu mezenin peynirlisi varsa yoğurtlusu niye olmasın? Baharatlarda taze otları tercih ettim ama kimyon, sarım sak gibi değişik varyasyonlar da lezzetli olacaktır.

Malzemeler; 1 kase süzme yoğurt, 3-4 dal taze kekik, 3-4 dal biberiye, 1 adet acı kırmızı biber, tuz, karabi ber, 1-2 tatlı kaşığı çörek otu, zeytinyağı

Büyükçe bir kaseyi yarısına kadar zeytinyağı ile doldurun. Kekik, biberiye ve kırmızı biberi çok ince kıyın. Baharatlarla birlikte yoğurda ekleyip karıştırın. Süzme yoğurttan ufak parçalar alıp yuvarlayarak top haline getirin. Elde ettiğiniz topları zeytinyağının içine atın. Ekmek eşliğinde servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder