22 Eylül 2015 Salı

PEPEÇURA/ tatlılar

Rize'de ki adı ile "pepeçura", Giresun'da ki adı ile "samaksa", nam-ı diğer üzüm peltesi; Karadeniz yöresinin klasik bir tatlısı.

Malzemeler; 1 kg siyah üzüm (kırmızı üzümden de oluyor, örneğimiz böyle), 5 bardak su, 1 bardak toz şeker ,1/2 çay bardağı mısır unu, 1/2 çay bardağı buğday nişastası


Üzümleri ayıklayıp yıkadıktan sonra su ve şeker ilavesi ile tencereye alın. İyice kaynattıktan sonra suyunu bir kaba üzümleri ezerek süzgeçten geçirip alın. Yaklaşık 5 bardak üzüm suyunun 1 bardağını nişasta ve un ile ka sede çırpın. Diğer 4 bardak üzüm suyu ile birlikte tekrar tencereye alıp devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Islatılmış kaselere alıp soğutun. O şekilde veya ters çevirerek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder