5 Eylül 2015 Cumartesi

HAVUÇ VE ELMALI KEK/ tatlılar

Kardeşim keki sever, havuçlu keki daha da çok sever. Hep de yumuşak ve sulu bir kek arayışındadır. En so nunda emeline kavuştu. Bencileyin Şafak'ın bu nefis tarifini, sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler; 400 gr havuç, 300 gr toz şeker, 2 adet elma, 1/2 adet limon suyu, 3 adet yumurta, 200 gr ayçi çek yağı, 1 paket kabartma tozu, 1 avuç kuru üzüm, 1 avuç ceviz kırığı, 300 gr un, 1 tutam tuz, 1/2 bardak süt ( meyveler için un + kek kalıbı için tereyağ )

Havuçları soyup çok küçük dilimleyin. Ayçiçek yağı ile rondodan geçirip püre haline getirin. Elmaları soyup küp küp kestikten sonra limon sulu bir kase suda  üzümlerle birlikte bekletin. Yumurtaları, unu, kabartma tozu nu, tuz ve şekeri bir kaba alıp püre ve süt ile beraber karıştırın. Süzdüğünüz meyveleri 2 kaşık unla harmanla yıp kek karışımına ekleyin. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün. Keki ceviz parçaları ile süsledikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 45-50 dakika pişirdikten sonra kalıptan çıkara rak soğuttuğunuz yumuşacık havuçlu kek dilimlenmeye ve servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder