5 Eylül 2015 Cumartesi

DENİZCİ SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

İtalyanın kuzeybatısında yer alan Liguria bölgesine ait bu tarif; Toscana'nın panzanellası ile büyük benzerlik gösteriyor. Farklı kombinasyonlarında ançuez, ton balığı, yumurta veya patates de eklenebiliyor. Panzanella'ya niyet, Denizci'ye kısmet.. Sonuçta Türkiye, İtalya veya İspanya fark etmiyor. Fakir mutfaklardan çıkan tarifler ( mantı, risotto veya paella gibi) klasikler arasına girip afiyetle tüketiliyor.

Malzemeler; 3 adet domates, 3 adet salatalık, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sarı biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet pide, 8-10 adet yeşil zeytin, 2-3 diş sarımsak, yeşillikler, ( roka ve semizotu kullandım) sirke, tuz, zeytin yağı, fesleğen

Pideyi fırınlayarak hafif kurutun. Kareler halinde kesip yarım diş sarımsağın ucunu üstlerine sürün. Eşit ölçüde su ve sirke karışımına ekmekleri batırıp çıkarın. Yağlı kağıt üzerinde süzülmeye bırakın. Yeşillikleri; salatalık, soğan ve biberlerle birlikte doğrayın. Sirke, zeytinyağı ve tuz ile sos hazırlayın. Domatesleri dilimleyip bir kaba alın. Üzerine kıyılmış sarımsak ve fesleğen ile sosu ekleyerek karıştırın ve 15 dakika dinlendirin. Pidelerin yarı sını salata kabının altına döşeyip üzerine önce doğradığınız karışımının yarısını, sonra da domateslerin yarısını sosu ile beraber yerleştirin. Sıralamayı devam ettirip zeytinlerle süsleyerek tatların karışması için biraz dinlen dirdikten sonra servis edin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder