15 Ekim 2015 Perşembe

MUZLU MUFFİN/ tatlılar

Muffin; cup kek değildir, kek hiç değildir. Karışımı kek kadar homojen olmayan, kuru malzemelerin ıslak mal zemeler içinde yok olmasıyla harcının tamamlandığı, kek kadar tatlı olmayan, daha yoğun ve şekilsiz bir ürün dür muffin. (Tabii benim gibi anca 8 muffin alabilecek küçük tepside 13 adedi pişirmeye kalkarsanız iyice şekilsiz olur, bkz/ alttaki resim!)


Malzemeler; (12 adet muffin için) 2 adet olgun muz,(ya da 4-5 adet anamur muzu) 1 adet yumurta, 1/2 bar dak toz şeker, 1/2 bardak sıvıyağ, 1/2 bardak süt, 1,5 bardak un, 1 paket vanilya ve kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 avuç kırık ceviz veya damla çikolata

Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve cevizleri bir kapta harmanlayın. Muzları ezin. Muzlara şeker, yağ, süt ve yumurtayı muzlara ekleyip çırpın. Unlu karışımın ortasını açıp muzlu karışımı ekleyerek karıştırın. Çok homojen olmayan, un topaklarının kalmadığı bir harç yeterlidir. Muffin kaplarını 2/3 sine dek harçla doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip ızgarada 15-20 dakika dinlendirdikten sonra muffinler servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder