15 Ekim 2015 Perşembe

GRANOLA/ kahvaltılık

Granola; yulaf ezmesi, yemiş çeşitleri ve bal karışımının kıtır olana dek pişirilerek hazırlanan kahvaltı çeşididir. Malzeme skalası sınırsız olduğu için zevkinize göre seçimlerde bulunabilirsiniz. (Örneğin keten tohumu olsaydı susam yerine kullanacaktım)


Malzemeler; 3 bardak yulaf ezmesi, 1 bardak çiğ badem, 1 bardak ceviz, 1 çay bardağı susam, 1 çay barda ğı hindistan cevizi rendesi, 1/4 bardak bal, 1/4 bardak zeytinyağı, 1 adet yumurta akı, 2 kaşık şeker, 1 çay ka şığı tuz ve tarçın, 1/2 bardak kuru üzüm ve yaban mersini

Yumurta akını çırpıp üzüm ve yaban mersini harici tüm malzemelerle karıştırın. Fırınınızı 150 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayıp karışımı üzerine yayın. 10 dakikada bir karıştırarak 30 dakika pişirin. Ku ru meyveleri ilave ederek tekrar karıştırın. 10 dakika daha pişirip altın rengini alınca soğutun. Cam kavanozda hava almadan muhafaza ederek isteğinize göre sade veya yoğurt, ekstra bal, pekmez vs ile tüketin.

ps/ Prebiyotik yoğurtla yemeyi düşünmüştüm ama diş ağrısı yüzünden sütlü uygun oldu! Ancak sütlüsünün fo toğrafı pek iç açıçı olmuyor haliyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder