25 Kasım 2015 Çarşamba

ISPANAK SALATASI/ salatalar+ zy. yemekler

Malzemeler; 1 demet ıspanak, 1/2 demet nane ve dereotu, 1 avuç ceviz, 1/2 adet nar, 1 fincan ince bulgur, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1/2 adet limon suyu, nar ekşisi

İnce bulguru üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip demlendirin. Tüm yeşillikleri yıkayıp kuruladıktan sonra ıspanağı kabaca doğrayın. Otları ince kıyın. Salata kasenize yeşillikleri yerleştirip üzerine ince bulguru döşe yin. Ceviz kırıkları ve nar taneleri ile süsledikten sonra zeytinyağı, tuz, biber, limon suyu ve nar ekşisiyle hazır ladığınız sosu üzerine gezdirin. Dengeli karbonhidrat-protein oranına sahip bu salatada proteini ve lezzeti arttırmak isterseniz peynir de  çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder