Google+ Followers

25 Kasım 2015 Çarşamba

KUMKUAT REÇELİ/ tatlılar

Datça'da ki kumkuat'ımız geçen sene 15 adet civarında ürün verdiğinde pasta'da değerlendirmiştim. Bu sene 25 adet ürünü bulunca reçele soyundum! Tabii ki manavdan 2 paket daha kumkuat aldım ama adı bizim bah çenin kumkuatı!!!


Malzemeler; 1/2 kg kumkuat, 400 gr su, 350-400 gr toz şeker, ( şeker oranınıza göre) 2-3 karanfil, 1/4 li mon suyu

Kumkuatları yıkayıp kurulayın. Kaynattığınız 1 litre suda meyveleri 5 dakika haşlayıp süzün. Suyu tazeleyerek bu işlemi 3 kez gerçekleştirin. 400 gr su ile şekeri şeker eriyene dek birkaç taşım kaynattıktan sonra içine ka ranfilleri atıp 2 dakika daha kaynatın. Şuruba meyveleri ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Arada üstten köpüklerini temizleyip koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra a teşten alın. Ilınınca sterilize edilmiş kavanozlara yerleştirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder