25 Kasım 2015 Çarşamba

TAZE SOĞAN ÇORBASI/ çorbalar

Bir arkadaşımın Güneydoğu Asya orijinli bu tarifini paylaşmak istedim. Çok hafif ve inanılmaz lezzetli ...

Malzemeler; (Benim "çorba" anlayışımla 3 kase çıkıyor, bence tüm ölçüleri ikiye katlayın!) 1/2 demet taze soğan, 1 tablet et suyu, 3 adet yumurta, 2 kaşık nişasta, 1/2 adet limon suyu, tuz, karabiber, 5 bardak su


Taze soğanları ince kıyın. Et suyu tabletini 4 bardak suda ezip içine baharatlarını ve taze soğanları ekleyin. Çorbayı pişirmeye başlayın. 3 adet yumurtayı iyice çırpın. Nişastayı 1 bardak suda eritip çorba kaynamaya başlayınca ilave edin. Çorba koyulaşmaya başlayınca önce limon suyunu ekleyin, ardından çırpılmış yumurta yı çorbayı devamlı karıştırarak çok ince içine akıtın. 5 dakika sonra çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder