25 Kasım 2015 Çarşamba

SOYALI MARİNASYON/ et yemekleri

Soya soslu bu marineyi tavuk etinde kullandımsa da kırmızı etlerle de çok iyi gidiyor. Eti marinede en az 2 sa at beklettikten sonra sosu ile birlikte pişirince inanılmaz oluyor.

Malzemeler; 1/2 demet taze soğan, 1 adet kırmızı biber, 2-3 kaşık soya sosu, kimyon, karabiber, 1 tatlı kaşı ğı toz şeker, 1,5 bardak su, 1 kaşık nişasta


Taze soğan ve biberi çok ince kıyıp bir kaserolaya alın. İçine soya sosu, şeker, karabiber, kimyon ve 1 bar dak suyu ilave edip pişirmeye başlayın. Yarım bardak su içinde nişastayı çözdürüp sosa ekleyin. Sos koyula şınca ılıtın, etinizi marine etmek için uygun hale gelecektir. Marinasyonun kullanmadığınız kısmı  pişen etin ya nında ekstradan lezzetli bir sos görevini görüyor, daha ne olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder