Google+ Followers

1 Mayıs 2017 Pazartesi

BAL KABAKLI CHEESECAKE/ tatlılar

Malzemeler; 3 bal kabağı dilimi, 1,5 paket bisküvi, 100 gr tereyağı, 400 gr labne, 200 gr krema, 1 bardak toz şeker, zencefil, tarçın, muskat


Sevdiğiniz cins bir bisküviyi rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküvi kırıntıları ile iyice harmanla yın. Yağlı kağıt serdiğiniz servis kabına yağlı bisküviyi zemine ve yanlara sıkıştırarak yerleştirin. Ka bı buzdolabında yarım saat soğutun. Bal kabak dilimlerini 180 derecede ısıttığınız fırında yumuşaya na dek pişirdikten sonra ezip püre haline getirin. Suyunu süzdürdüğünüz labneyi önce şekerle çırpıp ardından eklediğiniz meyve püresi ( tabii başka meyvelerle de yapabilirsiniz) ve baharatlarla beraber tekrar çırpın. Krema ilavesiyle karıştırdığınız harcı artık soğumuş olan bisküvi tabanının üzerine dö kün. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz cheesecake'i alttan kağıdını alarak servis tabağında sunabilirsiniz. Ya da benim gibi parfe delisiyseniz buzlukta tutup tüketebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder