7 Mayıs 2017 Pazar

EKMEK KÖFTESİ/ hamurişleri

Bizim ev gibi bol bayat ekmek üreten bir mekanda iseniz sadece rondodan geçirip köfte yapımında tü ketmekle iş hallolmuyor! Bu köfte; işte tam konuma uygun. İster salata ile akşam yemeği olarak değerlendirilebilecek, ister peynir-zeytinle kahvaltıda yenebilecek bir tarif.

Malzemeler; 5-6 dilim bayat ekmek, 100 gr galeta unu, 100 gr bergama tulumu, (veya beyaz peynir- kaşar peyniri) 100 gr şarküteri ürünü, ( ben kuru et kullandım ama jambon, pastırma veya salam da yakışacaktır) 1/2 demet maydanoz, 1 adet yumurta, 1 adet kuru soğan, (veya taze soğan) tuz, karabi ber, tereyağı, 200 gr süt


Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın ve sütle iyice ıslatın. Kısaca yoğurduktan sonra şerit kestiğiniz eti, rendelediğiniz peyniri, kıydığınız maydanozu, küp doğradığınız soğanı ilave edin. Karışıma yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Ekmeğin miktarı ve bayatlık dere cesine göre 1 tane daha yumurta ilavesi gerekebilir, sonuçta bildiğiniz köfte harcı kıvamına gelmesi gerekiyor. Harcı sosis formuna getirip alüminyum folyoya şeker gibi sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra tuzlu kaynar suda 20 dakika haşlayın. Soğutup ruloyu açın ve 1,5-2 cm.lik di limler halinde kesin. Kızgın tavada tereyağı eritip her iki yüzünü kızarttığınız köfteleri afiyetle yiyebi lirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder