1 Mayıs 2017 Pazartesi

EKMEK PUDİNGİ/ tatlılar


İngiliz asıllı ünlü "bread pudding" her türlü ekmekten yapılırsa da aslen paskalya çöreği tipinde unlu mamullerden oluşur. Bu sebeple tam paskalya döneminde İstanbul'da olmayı değerlendirip paskalya çöreğinden gerçek ekmek pudingi yaptım!

Malzemeler; 6 dilim bayat paskalya çöreği, 2 adet yumurta, 1,5 bardak süt, 100 gr krema, 50 gr tereyağı, 1/2 bardak toz şeker, tarçın, 1 adet portakal zesti, çimdik tuz, 1 avuç kuru üzüm ve kuru mey ve (hurma kullandım mesela..), 1 avuç kırık ceviz, isteğe göre vanilya özütü

Bir kapta yumurta, süt, krema, şeker, tuz, portakal kabuğu ve tarçını iyice çırpın. Fırın kabına bayat çörek dilimlerini ya üst üste bindirerek dizin ya da küp küp kesip serpiştirin. Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Kuru meyve ve yemişleri aralara dağıtıp sosu üzerine gezdirerek üzerine bastırın ve hamurun sosu iyice çekmesi için yarım saat dinlendirin. Üzerine tereyağını küpler halinde yerleştirerek fırında 40-45 dakika pişirip üzerinin kızarmasını sağladığınız puding servise hazırdır. Genelde çırpılmış krema veya dondurma ile servis edilirmiş, ben onların yalancısıyım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder