1 Mayıs 2017 Pazartesi

TANDURİ KÖFTE/ et yemekleri


"Tandoori" Hindistan tandırı aslında.. Baharatları az miktarlarda tutunca Hint yemeklerinin de nasıl harika olabileceğine kanıt olan bu tarifi mutlak deneyin.

Malzemeler; 500 gr dana kıyma, 1 adet kuru soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 1/2 bayat ekme ğin içi, 1 parmak zencefil, karabiber, tuz/ 2 bardak yoğurt, toz kişniş, toz kırmızı biber, toz zerdeçal, toz hardal, kimyon, 1 kaşık toz şeker, pul biber, çörek otu, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 adet limon suyu ( baharatları 1 tatlı kaşığı oranında kullandım, eğer varsa hardal, kimyon ve kişniş tohumlarını döverek kullanın, daha da lezzetli oluyor), 1-2 diş dövülmüş sarımsak


Bayat ekmeği ufalayıp üzerine soğan, sarımsak ve zencefili rendeleyin. Kıyma, yumurta ve baharatla rı ilave edip yoğurun. Harca misket köftesi büyüklüğünde şekil verin. Yoğurdu limon suyu, zeytinya ğı ve baharatlarla birlikte pesto sos kıvamında çırpın. Az yağda köfteleri renk alana dek çevirdikten sonra üzerine yoğurt sosunu ekleyin. Yemeğin sosu göbek atmaya başlayınca ocağı kısıp üzerini kapa tarak köfteler sosun lezzetini alana dek pişirin. Tanduri köfteleriniz yanında turşu ile servise hazırdır, afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder