6 Mayıs 2012 Pazar

ALLUCİYE(ERİK YAHNİ) /yerel yemekler

Malzemeler; 300 gr kuşbaşı kuzu eti, 1/2 kilo yeşil erik, yarımşar demet taze soğan, taze sarımsak ve may danoz, sıvıyağ, tuz, karabiber

Şıhel mahşiden sonra yine bir arap yemeği. Alluciye de Mardin yöresinden bir yemek. Eti yıkayıp az tuz ilavesi ile bir tencereye alın ve suyunu çektirene dek kavurun. Erikleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sadece yeşil kısımları doğranmış taze soğanları, doğranmış taze sarımsakları ve yağı ete ekleyerek kavurmaya devam edin. Haşlanan eriklerin suyundan birkaç kaşık, haşlanmış erikler, doğranmış maydanoz ve baharat ilavesi ile yemeği pişirin. (Dilerseniz kaşığın tersiyle bastırıp erik çekirdeklerini çıkartabilirsiniz.) Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder