20 Mayıs 2012 Pazar

TON BALIKLI DİLİM/ mezeler

Malzemeler;  1 kutu yağı süzülmüş konserve ton balığı (80 gr), 100 gr süzme yoğurt, 100 gr beyaz peynir, tuz, karabiber, yarım limon suyu, 1 avuç kapari, istenirse domates dilimleri

Bir öğle vakti-bir gün önce ton balıklı salata yiyip o gün de evde birşey bulamayınca-hazırladığım, uydur duğum atıştırmalık oldu bu tarif. Zeytinyağını kalorisel sebeplerle eklemediysem de malzemelerde önerdiğim domatesi akıl edememiştim. Ama bence yakışır,afiyet olsun.

Ton balığı, yoğurt ve peyniri püre haline getirin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Ekmeklere balık püresini sürüp üstünü kapari ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder