20 Mayıs 2012 Pazar

TRUFFLE/ tatlılar

Malzemeler; 350 gr bitter çukulata, 200 gr krema, 100 gr tereyağ, 1 kaşık yoğurt, kakao, hindistan cevizi rendesi, toz antep fıstığı vs.


Bitter çukulatayı rendeleyin veya çok ince kıyın. Tereyağını küp kesip oda sıcaklığına getirin. Kremayı bir kaserolaya alıp ısıtın. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp çukulata, tereyağ ve yoğurdu ekleyin. Hızlıca karıştırarak malzemelerin eriyip birbirlerine nüfuz etmesini sağlayın. En az 12 saat buzdolabında beklettiğiniz karışımdan tatlı kaşığı ile aldığınız parçaları elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Truffle toplarını istediğiniz malzemeye bulayıp (ben kakao ve pasta şekeri tercih ettim) servise hazır hale getirin. Servis haricinde buzdolabında tutmanız gerekir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder