6 Mayıs 2012 Pazar

KARİDESLİ RİSOTTO/ makarna+pilavlar

Malzemeler; 400 gr arborio pirinç, 500 gr karides, 1 adet kuru soğan, yarım demet taze soğan, 1 kaşık tere yağı, 100 gr parmesan, 1 bardak beyaz şarap, 1 demet dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber

İtalyan mutfağını çook severim. 2 aydır pek kısmet olmadı ama devamı gelecek.Ayıkladığınız karidesleri veya hazır donmuş karidesleri kaynar suda 8-10 dakika haşlayın. Kıyılmış taze ve kuru soğanları zeytinyağında so teleyip pirinci ekleyin ve kavurun. Şarabı ekleyip çektirin. Karidesleri ekleyin. Sıcak suyu kepçeyle ekleye rek (mümkünse tavuk veya sebze suyu ile daha bir harika oluyor) karıştırıp pirinçler yumuşayıncaya dek pişi rin. En son dereotu, tereyağ, baharat ve parmesan ilavesi ile 2-3 dakika helmelenene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder