29 Nisan 2012 Pazar

ŞIHEL MAHŞİ/ yerel yemekler

Malzemeler; 6 adet kabak, 250 gr kıyma, 2 adet soğan, 1 çay bardağı yeşil mercimek, zeytinyağ, tuz, karabiber, 1 kaşık salça, 2 bardak su, tereyağı

Antakyada ana yemek olarak yenen sıhel mahşi bir çeşit kabak dolması, afiyet olsun.Yeşil mercimekleri 20 dakika haşlayıp süzün. Kabakların dışını alacalı alıp içlerini oyun. Kıyma, yeşil mercimek, çentilmiş soğan, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımla kabakların içlerini doldurup bir tencereye dizin.

Salça, su ve zeytinyağını (ya da fındık yağı vs.) tencereye ekleyip salçayı iyice eriterek pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 kaşık tereyağını serpiştirerek dolmaları kısık ateşte pişirin. Yoğurt ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder