16 Nisan 2012 Pazartesi

VİŞNE SOSLU BAHAR SALATASI / salata+zy.yemekler

Malzemeler; 100 gr ıspanak, yarım demet roka, 1/2 adet göbek salata, yarım demet taze soğan, 1 adet sala talık, 1 kahve fincanı arpa şehriye, 100 gr füme et, tuz, zeytinyağ / sos; 200 gr dondurulmuş vişne, sirke,zey tinyağı

Yeşillikleri bol suda yıkayıp kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyın. Salatalığı dilimleyin. Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirip su ile haşlayın. Şehriye soğuduktan sonra dilimlenmiş füme et ile diğer malzemeleri bir salata kabında karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Sos malzemelerini blender'dan geçirip sala tanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder