16 Nisan 2012 Pazartesi

HAVUÇ YAHNİ /salata+zy. yemekler

Malzemeler; 3 adet soğan, 3 cm.lik taze zencefil, tarçın, kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber, 4 adet havuç, 1 kaşık acı biber sosu, 2 kaşık bal, 50 gr hurma, 50 gr kuru kayısı, 1 adet limon suyu, fındık yağı

Soğanları kıyıp yağda kavurun. Üzerine soyulup kıyılmış zencefili, tarçın, kimyon, kırmızıbiberi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Halka halka doğradığınız havuçları ayrı bir yerde buharda pişirin. Üstünü kapatıp servise kadar sıcak kalmasını sağlayın. Tenceredeki karışıma acı sos, bal, kıyılmış hurma ve kuru kayısılar ile limon suyunu ekleyin. Yarım bardak kaynar su ilavesi ile meyveler yumuşayana dek pişirin. Havuçları, tuz ve karabiberini ekleyip dinlendirdikten sonra servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder