29 Nisan 2012 Pazar

KARİDESLİ ENGİNAR /sebze yemekleri

Malzemeler; 6 adet enginar, 500 gr karides, 2 bardak su, 1 adet limon, 2 adet defne yaprağı, zeytinyağı, 2 adet kesme şeker, 250 ml beyaz şarap, yarım demet maydanoz, dereotu, tuz, sarımsak, tane karabiber

Enginarları 1 bardak su, ikiye bölünmüş bir limon, defne yaprağı, tane karabiber, şeker, tuz ve zeytinyağı ilavesi ile düdüklü tencerede pişirin. Çıkarıp bir kenara alın. Düdüklü tencereye bir bardak su, beyaz şarap, maydanoz, tane karabiber, bir defne yaprağı ve tuz koyup kapağı açık olarak yarı yarıya buharlaşana dek kaynatın. Ayıklanmış karidesleri şaraplı suda 5 dakika haşlayıp süzerek alın. Karidesleri zeytinyağı, sarımsak ve dereotu ile harmanlayın. Enginarların içine hazırladığınız harcı paylaştırıp 1-2 kepçe şaraplı su ilavesi ile bir taşım tıkırdattıktan sonra servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder