21 Nisan 2012 Cumartesi

SOĞUK HAVUÇ ÇORBASI / çorbalar

Malzemeler; 4 adet havuç, 4 bardak tavuk suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 adet portakal, 1 bardak süzme yoğurt, tuz, karabiber, süsleme için dereotu

Yaz çorbalarına başladık. Sıcak havalarda çok lezzeti olduğunu düşündüğümden arkası gelecek.Havuçları temizleyip ince doğrayın. Tavuk suyunda yumuşayana dek haşlayın. Soğuyunca üzerine zencefil, portakal kabuğu rendesi ve suyu, süzme yoğurt, tuz ve biberi ilave edip blender'dan geçirin. Buzdolabında 5 saat dinlendirdikten sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder