21 Nisan 2012 Cumartesi

ARMUTLU PARFE /tatlılar

Malzemeler, 2 kaşık nişasta, 1 adet yumurta, yarım litre süt, 3 kaşık şeker, 3 adet armut, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 çimdik tuz

Yarım bardak süt, şeker ve tuzu kaynatın. Kalan süt, yumurta sarısı ve nişastayı başka bir yerde karıştırın. Hazırladığınız karışımı ateşteki süte ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Yumurta akını da  kar halinde çırpıp topak lanmamasına dikkat ederek ekleyin. Ateşten indirip karıştırarak soğutun. Rendelediğiniz armut ve limon ka buklarını ilave edip tekrar karıştırın. Kalıplara boşaltıp buzdolabına alın. Buzdolabında veya buzlukta soğut manıza göre muhallebi veya parfe olarak servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder