16 Nisan 2012 Pazartesi

MEYVELİ ROKOKO PASTA/ tatlılar

Malzemeler; 3 adet elma, 2 adet muz, 2 adet armut, yarım bardak tozşeker, 4 kaşık galeta unu, tarçın, 2 bardak su


Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra iri böldüğünüz elma ve armutları 2 bardak su ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün. İçine tozşeker, tarçın ilave ederek rondodan geçirin. Karışıma dilimlenmiş muzu katıp tekrar rondolayın. Galete ununu ilave edip karıştırın. Streç folyo dö şediğiniz derin yuvarlak kaseye karışımı döküp buzlukta 3 saat bekletin. Ters çevirip folyoyu çıkartın. Dilimleyerek krema veya çikolata sosu ile servis edin. Küçük kaselerde hazırlayıp kişi başı serviste yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder