21 Nisan 2012 Cumartesi

LOR KÖFTESİ /mezeler

Malzemeler; 300 gr lor, 2 adet domates, 3 adet çarliston biber, 4-5 dal taze soğan, 1 adet soğan, 1 adet limon, dereotu, biberiye, tuz, pul biber, zeytinyağı

Çekirdek ve suyu çıkarılmış domates, biber ve taze soğanı çok ince doğrayın. Limon kabuğunu rendeleyin.  Bir süzgeçte yarım saat suyunu süzün. Soğanı rendeleyip onun da suyunu sıkın. Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber, ince doğranmış dereotu, 1 tatlı kaşığı biberiye (varsa 2-3 dal kıyılmış taze biberiye) ve zeytinyağını aktarın. Doğranmış malzeme ve soğan suyu ilavesiyle iyice ezerek karıştırın. İstediğiniz şekli vererek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder