26 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KUŞKONMAZ /salata+zy.yemekler

Malzemeler; 1 demet kuşkonmaz, 1 adet havuç, 1 adet kırmızı biber, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1 domates, maydanoz, nane veya dereotu, tuz, keşmeşeker, zeytinyağı

Bu bahar sebzesine merakım arttı ya, klasik usulde yemeğini deneyeyim dedim. İnanın çok lezzetli oldu. Kuşkonmazların sert olan alt kısımlarını kopardıktan sonra kabak soyucu ile temizleyin. Sakın abartmayın, üçgen çıkıntılı kabuklarını alsanız yeter. Dörder santim uzunluğunda doğrayın. Bir tencereye sırasıyla doğ ranmış soğanı ve çentilmiş sarımsakları, kuşkonmazları, yine dörder santim uzunluğunda doğranmış havucu ve kırmızı biberi, küp kesilmiş domatesi döşeyin. Bir bardak su, zeytinyağı, tuz ve 1-2 kesmeşeker ilave edin. Orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca ağız tadınıza uygun bir avuç ot karışımını ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder