Google+ Followers

6 Mayıs 2012 Pazar

LİKÖRLÜ ÇİKOLATA TOPLARI/ tatlılar

Malzemeler; 125 gr bitter çikolata, 10 gr tereyağı, 2 kaşık likör, 50 gr hindistancevizi rendesi, 100 gr ufalanmış hazır kek, 4 kaşık pudra şekeri, 4 kaşık kakao,

Bu tariften 20 çikolata topu çıkıyor. Daha az veya çok yapmak isterseniz malzemeleri ayarlayabilirsiniz Bitter çikolatayı ufak parçalara kırıp tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin. Ocaktan alın ve likörle karıştırın. Hin distancevizi, ufalanmış kek parçaları ve pudra şekerini ekleyerek karıştırın. Karışım katılaşırsa biraz daha likör ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye elinizle yuvarlayarak yaptığınız topları dizin. Geniş bir tabağa yaydığınız kakaoya topları bulayıp buzdolabında bir süre soğutun. Afiyet olsun. ( Sunum için fotoğraf ta göreceğiniz gibi yarısını kakao yerine şekere buladım, ancak çok tatlı olduğu için tavsiye etmem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder