Google+ Followers

9 Kasım 2013 Cumartesi

KALIN KREP/ hamurişleri

Bu tarifi aslında yıllardan beri çeşitli fasılalarla yaptım. Geçenlerde brunch için aklıma geldiğinde bloğumda da paylaşmam gerektiğini düşündüm. Çünkü hem çok lezzetli, hem de krep dendiğine bakmayın; bir tür bazlama. Pişirimi krebe benzeyen bu kolay tarif kahvaltılarınızın baş tacı olabilir.

Malzemeler; 300 gr sulu yoğurt, 1 adet yumurta, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1/2 tatlı kaşığı karbonat, 225 gr un, kızartma için tereyağı


Bütün malzemeleri blenderda karıştırın. Teflon kapta her seferinde az yağ kızdırıp kaşıkla tavanın aldığı kadar krep dökün. Kreplerin altı pişince ters çevirip spatula ile ezerek 1-2 dakikada pişirmeyi tamamlayın. Afiyet ol sun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder