Google+ Followers

10 Kasım 2013 Pazar

SOĞANLI BÖREK/ hamur işleri

Malzemeler; 12 adet milföy hamuru, 3 adet kuru soğan, 1 bardak kaşar peyniri rendesi, 3-4 parça ançuez, tuz, sirke, toz şeker, zeytinyağı, 1 adet yumurta sarısı

Hep pırasadan börek yapılır da kardeşi soğandan neden olmasın dedim. ( ki evde sadece soğan vardı zaten) Ortaya sonuçta içi yumuşacık, sulu bir börek çıktı.
Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavaya alıp tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve sirke ilavesiyle yağda öldürün. Soğanlar soğuyunca rendelediğiniz kaşar peynirini ve didiklediğiniz ançuezi ilave ederek karıştırın. 10 dakika çözdürdüğünüz milföy hamurlarının ortasına harçtan yerleştirin. Hamurları üçgen biçiminde ikiye katlayıp kenarlarını bastırarak üzerlerine çırptığı  nız yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder