18 Kasım 2013 Pazartesi

PATLICAN PÜRELİ KLÜP SANDVİÇ/ mezeler

Malzemeler; (2 kişilik) püre için/ 2 adet kemer patlıcan, zeytinyağı, yarım limon suyu, su,tuz, kimyon, sumak, kişniş
sandviç için/ 2 adet sandviç ekmeği, 50 gr şarküteri tipi et ( jambon, salam, bacon vs..), 80 gr peynir (çedar, kaşar, dil peyniri, mozarella vs..), hardal, fesleğen, isteğe göre biber, domates, marul

Bu sandviç harika patlıcan püresinin hatrına tasarlanmış olup püreyi yaptıktan sonra istediğiniz değişik malze melerle çok farklı kombinasyonlara ulaşabileceğiniz bir tarif. Patlıcanları ateşte (özellikle) közleyin. Böylece o nefis is kokusu püreye nüfuz edecek. Patlıcanları hafifçe silkeleyip soymadan robota alın. Kıvama gelene dek zeytinyağı ve su ilavesi ile çekin. Tüm baharatlarını ekleyin. En son limon suyu ekleyerek bir kez daha çekin. Sandviç ekmeklerinizi ikiye kesip bir taraflarına patlıcan püresi, diğer taraflarına hardal sürün. Sırayla marul yaprağı, et, peynir ve fesleğen yapraklarını dizip diğer ekmek yarısı ile kapatın. Yanında banmalık patlıcan
püresiyle servis edin, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder