18 Kasım 2013 Pazartesi

YALANCI İMAMBAYILDI/ sebze yemekleri

Zaten ben hakiki imambayıldı, yani patlıcanın kızartılarak uygulanan tarifini hiç yapmam. Çünkü patlıcan kızart ması bana biraz ağır gelir. Bugüne dek annemin yaptığı gibi, tüm malzemeleri çiğden koyarak yaptım, ancak  Aylan ablanın yönteminin çok daha lezzetli olduğunu görünce tarifimi değiştirmek ve sizinle paylaşmak istedim.

Malzemeler; 3 adet patlıcan, 3-4 adet domates, 1-2 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 5 adet sivri biber, tuz yarım demet maydanoz, karabiber, zeytinyağı, yarım limon suyu

Kıydığınız soğan, sarımsak ve biberleri çeşnilendirerek zeytinyağında az kavurun. Küp kesip tuzlu suda acısını çıkararak kuruladığınız patlıcanları ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Küçük doğradığınız domatesleri ila ve edin. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği kısık ateşte domates suyu ile pişirin. Son 5 dakikada kıydığınız maydanoz ve yarım limon suyunu ilave edin. İmambayıldıyı soğuduktan sonra servis edin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder