9 Kasım 2013 Cumartesi

DOMATESLİ ÇILBIR/ sebze yemekleri


Bir sabah, canım hem domates, hem de yumurta yemek istediğinde yarattığım bir tarif bu. Pratik bir yemek olan çılbırın yapılışındaki püf noktası suda yumurta sarılarını patlatmadan kıvamında haşlamaktır. Bu yöntemin diğer adı "poşe etmek". Bu yüzden yumurtaları teker teker kaseye kırıp suya olduğunca yakın bırakmak gere kir. Parçalanmamaları içinde yumurtaları katarken kaynayan suyun altını kısın. Çılbırda suya eklenen sirkenin de yumurtanın dağılmamasına katkısı vardır. Tabii ben kahvaltıda tükettiğim için pul biberli yağ ve sarımsaklı yoğurt eklemesi yapmadım. Ama bir başka öğünde niye olmasın?


Malzemeler; ( 1 kişilik ) 2 adet domates, 1 adet yumurta, zeytinyağı, 1 kaşık sirke, 1 tatlı kaşığı salça, tuz


Rendelediğiniz domatesleri salça, sirke ve yağ ilavesiyle bir tavaya koyup salça kavrulup domatesler yarı pişe ne dek  bırakın. Sıvı karışımın derinliği yumurtanın kalınlığını geçmeli. Kaseye kırdığınız yumurtayı ortasına bı rakın, tuz ekin. 3-4 dakika pişirin ki hem yumurta kıvamında olsun, hem de domates iyice pişsin. Çılbır servi se hazırdır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder