6 Mayıs 2012 Pazar

PEYNİRLİ VE ISPANAKLI SOĞAN DOLMASI / sebze yemekleri

Malzemeler; 4 adet soğan, istenirse 1 adet tavuk bulyon, 1 bardak su, 200 gr ıspanak, 2 adet yumurta sarısı, 2-3 diş sarımsak, muskat, tuz, karabiber, 100 gr beyaz peynir, 50 gr kaşar peyniri, 50 gr parmesan peyniri, zeytinyağ

Diplerini kesip dış kabuklarını soyduğunuz soğanları her defasında 2'şer adet olmak üzere kaynar suda 1 dakika şoklayın. Soğanların içini dış duvarı 1 cm kalınlığında olacak şekilde oyun. Düdüklüde bir bardak su ilavesiyle15 dakika pişirin. Tencereden alıp ters çevirerek bekletin. Yıkadığınız ıspanakları doğrayın. Ispanakları rendelenmiş beyaz ve kaşar peynirleri, yu murta sarıları, sarımsak, yağ ve baharatlarla karıştırın. 1 bardak suyu bir tencerede kaynatın. (isterseniz tavuk suyu tableti eritebilirsiniz) Suyu ısıya dayanıklı cam kaba döküp soğanları kaba yerleştirin. İçlerini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


2 yorum:

  1. Merhaba,
    Tariflerinizi çok beğendim. Çok yaratıcı, hafif ve sağlıklı. Umarım uzun süre paylaşımlarınıza devam edersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,şimdiye kadar izlediğim bloglarda hiç yorum yapmamıştım. Ama önemini anladım,insan şevkleniyor. Merak etmeyin,tam gaz devam edeceğim,iyi günler.

      Sil