Google+ Followers

8 Şubat 2016 Pazartesi

ASYA USULÜ NOODLE SALATASI/ salatalar+ zy. yemekler

Malzemeler; 150 gr noodle, 1 adet havuç, 1 adet salatalık, 2-3 adet taze soğan, 1 adet çarliston biber, 1 a det kırmızı biber, 1 parmak zencefil, 2-3 diş sarımsak, 1/2 fincan fıstık ezmesi, 1/4 fincan soya sosu, 1/4 fincan sirke, 1/4 fincan su, şeker, zeytinyağı (Daha da usulüne uygun olması için zeytinyağı yerine susam yağı kullanın, acı sos da ekleyin. Evde ikisi de olmadığından ben biraz pul biber ekledim) süslemek için susam ve keten tohumu

Noodle'ı kaynar suda 6-7 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirerek süzün ve soğutun. Biberleri ve taze soğanı doğrayıp havuç ve salatalığı rendeleyin. Salatalık yerine kabak da kullanabilirsiniz. Rendelenmiş sarımsak ve zencefil ile fıstık ezmesi, soya sosu, sirke, su, şeker ve yağı çırpıcı ile karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Salata kasesinde noodle, sebzeler ve sosu harmanlayın. Üzerini susam ve keten tohumu ile (veya 1 avuç kaju fıstığı kırığı ile) süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder