8 Şubat 2016 Pazartesi

KOLAY PORTAKAL SUFLE/ tatlılar

 Safi meyve yediğiniz zannıyla protein aldığınız hafif bir tarif bu. Tabii hazırlığı ve pişmesi 30 dakikayı bulmayan bu tatlı tam anlamıyla "sufle" değil. Ama alt kısmı muhallebi, üstü ise tam bir sufle görüntüsünde olan bu lezzete bayılacaksınız. Diğer turunçgillerle de farklı lezzetler yakalamanız da cabası..

Malzemeler; 5 adet yumurta, 1 adet portakal suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 fiske tuz, 2 kaşık toz şeker, 3 kaşık tam buğday unu

Yumurta aklarını ve sarılarını iki ayrı kaba ayırın. Yumurta aklarını tuz ilavesiyle mikser ile kar haline gelip kap tan ayrılmayana dek çırpın. Yumurta sarılarını şeker, portakal suyu ve kabuk rendesi ile çırpın. Unu ekleyerek iyice çözülene dek bir daha çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma yavaş yavaş katlayıp karıştırarak ekleyin. Karışımı yağlanıp unlanmış sufle kaplarına /yaklaşık 5 adet/ yerleştirin. Sufle kaplarını yarılarına dek kaynar su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 13-15 dakika sufleler kaba rana dek pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder