8 Şubat 2016 Pazartesi

JAPON OMLETİ (OKONOMİYAKİ) / sebze yemekleri

Okonomiyaki omlete benzeyen bir Japon yemeği. Kelime olarak "ızgarada ne istersen" anlamına gelir. Nood le, lahana ve yumurta bazlı olup ağız tadına ve o anda buzdolabında bulunan malzemelere göre içeriği ayarlanı yor. Genelde bacon ve deniz ürünleri de eklenmesine rağmen el altında her an her malzemenin bulunamamasından dolayı ben sebze yemeği olarak tasarladım. Bari sosunu Japonlar gibi uygulayayım dedim ama laf aramızda omleti sossuz yerseniz Türk damak tadına çok yakın oluyor,benden söylemesi..


Malzemeler; 100 gr kıyılmış lahana, 1/2 demet kıyılmış maydanoz, 3-4 sap taze soğan, 50 gr noodle, 3 adet yumurta, 1/3 bardak su, 3 kaşık un, tuz, zeytinyağı
Sos/ 1 adet domates rendesi, 1'er kaşık soya sosu, worcestershire sosu, sirke ve şeker, 1/2 adet kırmızı so ğan, 2 diş sarımsak, 1/2 adet limon suyu, tuz, zeytinyağı


Noodle'ı kaynar suda 6-7 dakika haşlayıp soğuk suda süzün ve soğutun. Kıydığınız lahanaları ya tuzla iyice ovarak ya da 1-2 damla yağ ve suda çevirerek hafifçe yumuşatın. Unu suda iyice açtıktan sonra yumurta ve tuz ilavesiyle çırpın. Bir kasede kıydığınız lahanaları, yumurtalı karışımı ve maydanoz ile taze soğanları harman layın. Karışımı hafifçe yağlanmış kızgın tavaya döküp her iki yüzünü kızartın.
Sos için domates rendesi, kıyılmış sarımsak ve soğan, limon suyu, soya ve worcestershire sosu, zeytinyağı, şeker, sirke ve gerektiği kadar tuzu bir kaba alıp kısık ateşte 15 dakika pişirin. Karışımı rondodan geçirire rek omletinizle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder