20 Şubat 2016 Cumartesi

KIŞ REÇELİ/ tatlılar

Allah'tan evde tek başıma yaşamıyorum, yoksa blogda sadece sebzeli-meyveli tarifler ya da çoook hafif tatlı lar okumaktan sanıyorum bunalırdınız!

Malzemeler; 5 adet portakal, 1 adet limon, 2 bardak mandalina suyu, 2-3 kupa toz şeker, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı (greyfurt sevenlerdenseniz su ve şeker miktarını arttırıp 2 adet de greyfurt ekleyebilirsiniz)


Limon ve portakalları fırçalayarak iyice yıkadıktan sonra su dolu bir tencerede 5 dakika kaynatın. Sarı suyu nu döküp yeniden doldurarak bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın. Böylece hem meyvelerin kabuklarındaki acılık gi decek, hem de kabuklar da yenilebilir yumuşaklığa gelecektir. Son suyunu süzdükten sonra meyveleri soğuta rak yuvarlak formda dilimleyin. Dilimleri tencerenin tabanına dizip üzerine mandalina suyunu ve şekeri koyun. Altını yakıp şeker erimeye başlayınca tencereyi 1-2 defa sallayın. Harlı ateşte 10 dakika pişirin. Köpüklenme ye başlayınca tuz ve tereyağ ilave edin. Orta ısıda 10-15 dakika şerbeti yoğunlaşana dek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder