Google+ Followers

8 Şubat 2016 Pazartesi

SEBZELİ MAHLUTA ÇORBASI/ çorbalar

Mahluta Arapça karışım demek. Antakya yöremize özgü mercimekten yapılan bu çorba kırmızı mercimeğin suda kaynatılması ile hazırlanıyor. Mercimeğin her türlüsünü sevdiğim için çorba deyince aklıma yerel bir tarif denemek düştü ve içine bolca da sebze kattım!

Malzemeler; 1 bardak kırmızı mercimek, 1 adet kabak, 1 adet patlıcan,  1-2 adet defne yaprağı, 3 diş sarım sak, 1 adet kuru soğan, 1 adet limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kişniş, kuru nane, zeytinyağı, te reyağı, 6-7 bardak su (veya tavuk suyu)

Kırmızı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra defne yaprağı ile birlikte su dolu tencereye alın ve kaynatın. Defne yi çıkartıp küp doğradığınız kabak ve patlıcanı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Bir tavada zeytin yağında kıydığınız soğan ve sarımsağı kavurun. Sebzeler pişince soğan ve sarımsağı ekleyerek blender'dan tüm malzemeyi geçi rin. Çorbaya diğer baharatları, limon suyunu ve 1 kaşık tere yağını ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder